måndag 28 maj 2018

Svettigt värre ...

Idag har det varit VARMT. 28 grader redan vid 10-tiden när jag gick upp till poolen. För att lägga mig i skuggan, naturligtvis! Ingen vind, knappt ens den vanliga eftermiddagsbrisen.

Ner i vattnet kunde jag inte heller komma på flera timmar. Det är skollov i England den här veckan, oklart varför, vilket innebär att hela släkter dyker upp med en massa barn. Som badar oavbrutet naturligtvis. Äter lunch gör de oftast i skift, så det är alltid minst 6 barn i vattnet. Fast jag lyckades snika åt mig en halvtimme nästan ensam vid 2-tiden, så jag simmade 750 m c:a.

Drack en kopp kaffe och gick hem för att sitta med min virkning på havsbalkongen som var garanterat i skugga. Inte mycket svalare för det ...

Mina storrökande grannar Herr och Fru Bolm rustar sig för värmen. När jag var nere med soporna för en stund sedan (jo, jag började röra på mig lite smått vid 8-tiden) stannade flaskleverantören här nedanför, och frågade mig hur många lägenheter det fanns i huset? 3 st, varav 2 däruppe, svarade jag. Hmm, hur visste han vilken av dem han skulle leverera till? Enkelt - jag bor i den ena och det är inte till mig :). Ahh, tack! Allt detta på grekiska, jag känner mig så duktig!

Sedan började han bära upp vatten på 1,5 litersflaskor. 10 förpackningar med 6 flaskor i varje, och en förpackning med 20 st halvlitersflaskor. 100 liter vatten, på flaska. Grannarna Bolm verkar inte veta att kranvattnet går att dricka här på ön ... För att inte tala om alla dessa plastflaskor!

Jag erkänner mig skyldig till 1 stor flaska idag - den köptes och gick åt uppe vid poolen. Annars har jag vanligtvis bara 3 flaskor, två med dricksvatten och en till att vattna blommorna med.

Jag har så snälla vänner :). Jag bad om en söndags-DN, att levereras av Bokbytarna på torsdag när de troligen kommer att lyckas ta sig ut till Smulan, trots strejkerna. Bara ett par timmar senare var den inhandlad! Åhh, vad jag ska njuta av flera timmars prassel och korsord och svenska nyheter på papper.

Inga kommentarer: