tisdag 10 maj 2016

Strejken över

Åtminstone för tillfället. Den hängde ihop med en omröstning i parlamentet om fortsatta nedskärningar, för att uppfylla kraven på nya lån från EU, så det blir säkert flera protester. Nedskärningarna röstades igenom - nu ska de bara verkställas också ...

Jag fick höra lite ö-skvaller idag. Smulan har 3 större byar, varav två har varsin taxibil och varsin taxibåt. Hela ön har en halvstor buss, Smulanbussen. Och en Smulanbåt. Alla är privatägda.

Generalstrejken som bl a gällde transporter, medförde att vi inte kunde resa till och från ön med färjor eller svävare. Av någon anledning gäller aldrig transportstrejkerna Smulan-båten som kunde gå som planerat. Men den går aldrig på söndagar, och enbart två turer på förmiddagarna, så den var ju inte till jättestor hjälp. Inne på Fastlandet och på Stora Grannön fastnade alltså en del gäster med bokade hotellrum här. Och kunde inte ta sig hit.

Har man affärsverksamhet på en ö är man nog van att lösa det mesta :) Så Stora Grannbyns taxibåt gav sig helt enkelt iväg några vändor och hämtade upp sina gäster (familjen har hotell också) och släktingarnas gäster (släktingarna har också hotell och tavernor). Men, se det räknades som strejkbryteri, eftersom han körde turer som han inte gör i vanliga fall! Så polisen satte honom i fängelse i lördags kväll. Båten också :) Familjen fick tillbringa en stor del av gårdagen med att försöka få ut honom ur fängelset, och lyckades, eftersom jag såg honom i förmiddags :).

Men gästerna, då? Jo - skam den som ger sig! Den vuxne sonen organiserade en buss som körde gästerna från flygplatsen längs fastlandskusten, ut på halvön intill och lämnade av dem i en liten undanskymd hamn utan polis. På det viset hamnade de mittemot Smulan, vi ser byn och hamnen härifrån. Sonen körde sedan i skytteltrafik under dagen, tills alla var välbehållna här ...

Jag avstår helt från kommentarer, men det drar lite i mungipan. Det måste jag tillstå.

Inga kommentarer: