torsdag 30 januari 2014

Skidåkning

Igår tittade Barnbarnstjejen in på en fika mellan skola och fotbollsträning :). Hon var inte riktigt säker på att det skulle bli av med träningen - det snöade och blåste en del igår och de tränar utomhus.
Vi skojade om olika alternativ till direkt fotbollsträning: snöbollskrig, rulla stora snögubbar (= styrketräning), göra snöänglar ... Åka skidor!!! kom hon på då - "åhhh, jag vill åka skidor!" tyckte hon.

Sagt och gjort - det händer ju inte så ofta numera att vi har snö här nere i söder. Jag letade fram ett par kängor som passar i skidorna (tur vi har ungefär samma storlek) och sedan ner i källaren och plockade fram längdskidor och stavar. Hon fick borsta bort en del spindelväv från dem först :)

Sedan åkte hon fram och tillbaka här ute på gräsmattan en stund, innan hon tyckte att jag också skulle prova ... Det var ganska stel och osäker åkning, ska jag säga, med väldigt spända knän - men roligt var det! Alla 2 varven. Det var säkert 4 år sedan sist ...

Hon hann med en stund till innan det var dags att byta till fotbollskläder och att ge sig iväg. Och det blev fotboll, trots snön.

Inga kommentarer: