torsdag 24 september 2015

23,5 grader

Jag gick nyss hem genom byn efter lammkotletts-middag tillsammans med Bokbytarna uppe på Hotellets taverna, det är 23,5 grader ute, och månen växer sig större varje dag där uppe på natthimlen. Cikadorna gnisslar, på bilverkstaden reparerar man för fullt. Plåtslagaren jobbar också på, snett över gatan från mitt hus. Och klockan har passerat 10. Och det är alldeles för varmt för koftan jag tog med mig ut ikväll!

Från balkongen ser jag de tända lamporna inne på fastlandet och längre bort är himlen upplyst av allt ljus från den riktigt Stora Staden.

Imorgon förmiddag jetsetar jag mig över till England. Allt är packat och klart och vägt, biljetterna utskrivna - jag är hel och ren ... Helt resklar med andra ord :).

Datorn får stanna här nere på Smulan, så jag tystnar för några dagar. Utan den i väskan ökar shoppingmöjligheterna med 2 kg, det kommer säkert att utnyttjas till sista grammet!

Nu har jag också sagt adjö för i år till en hel rad vänner och bekanta, de som hinner lämna ön innan jag är tillbaka på onsdag. Jag tycker verkligen att jag är lyckligt lottad som har så fina människor omkring mig. Utan dem hade livet här inte alls varit detsamma!

2 kommentarer:

Lisa sa...

Ja du, här hemma i lilla Sverige så har vi inga 23 grader :-) Njut av värmen så mycket du kan.

Mitt grekiska liv sa...

Det gjorde jag så länge det varade :). Nu blåser det så det tjuter vid ytterdörren!