måndag 18 december 2017

Misslyckande (uppdaterad)

I lördags hade jag en härlig eftermiddag med Unga Damen :). Det händer inte så ofta numera, det är fullt upp för hennes del! 3:e året på gymnasiet, kompisar, fotboll och två familjer, det blir inte mycket över till en farmor som bor lite avigt till.

I lördags var hon på extraträning med fotbollslaget och fortsatte sedan hit, vi hade planerat vår jultradition :). Vi bakar lussekatter och pepparkakor och pratar ikapp oss om det mesta. Eftersom lucia var i onsdags går det att förstå att vi hade lite svårt att klämma in en bra tid.

Vi började med en av favoriterna till lunch - stekt spätta med remouladsås. Sedan bakades det, och bakades, och bakades ... Pepparkakorna blev nästintill perfekta :)

Däremot blev vi lite fundersamma runt lusse-degen. Den jäste inte som den brukar, men vi fortsatte förhoppningsfullt. Till absolut ingen nytta!
Första plåten lussekatter hämtades ut ur ugnen helt dödbakade :(. Efter allt detta jobb och med våra förväntansfulla munnar ...



 Vi kastade alltihop. Och jag får baka en ny omgång, för lussekatter ska det vara!
(igår hörde min mamma av sig och berättade att hon misslyckats totalt med en rulltårta - den bara sprack när hon försökte rulla den) (Ingen bra helg för bakning!)


Updatering torsdag - Nu jäste det precis som det ska :)

Inga kommentarer: