onsdag 11 februari 2015

Ett överansträngt strykjärn




Det här är vad jag sysselsatt mig med - strukit! Och strukit och strukit ... Jag tvättade de senaste 3 veckornas tvätt i måndags (försenat pga förkylningstider) (men å andra sidan har jag ju mest gått klädd i morgonrock och pyjamasbyxor). Dessutom hade jag lagt förra stryktvätten på vänt, så att säga. Det var 2 veckors tvätt det, även om jag varit tvungen att plocka lite ur högen för att ha något att ha på mig. Så jag har strukit en stund, vilat lite, strukit, vilat ...
Nu skulle jag göra en sista räd i strykhögen - och vad händer? Jo, mitt strykjärn har gett upp. Dött, helt enkelt. Ingen värme alls. Jag konstaterar detta med viss förståelse - det har varit jobbigt värre att vara strykjärn. Men jag var ju inte klar! V.g. se nedan. 
En hel hög kvar! Så inte kunde jag börja nysta garn ikväll, som jag tänkt - det dammar så förfärligt. Och försiggår i köket, liksom strykningen.

Egentligen ville jag lägga in en bild här igår, jag ville dela med mig av min eftermiddagshimmel. Idag var det mulet och grått, så jag lägger in bilden ändå. Som lite uppiggande till den som behöver.
Jag, till exempel.
 

4 kommentarer:

Lisa sa...

Ojoj, vilket jobb du har gjort. Du kan få mitt strykjärn, det används aldrig :-)

Mitt grekiska liv sa...

Tack för erbjudandet! Jag köpte ett nytt strykjärn idag, men jag ska komma ihåg det nästa gång :)

Lisa sa...

Bara till att hojta till, så kommer det :-)

Mitt grekiska liv sa...

Du är snäll, du :)