måndag 24 juli 2017

Äventyrlig hemresa

Vi tog förstås tåget hem igen från Karlskrona. En lördagskväll. Vi hade också missat att det var sommarfestival i en av städerna på vägen ...

I Ronneby klev det på ganska många ungdomar som kom direkt från förfestande - en inte ovanlig syn på lördagskvällar och festivaler. Mycket spring, mycket parfym/rakvatten, och mycket alkoholdoft. Vårt följe med pick och pack hade lagt beslag på ett mindre utrymme mellan de större "kupéerna", där vi hamnade precis i centrum av allt springet.

Bortsett från den starka rakvattendoften gick det bra till en början, tills det började uppstå lite småbråk här och där. Som växte ... En av killarna, som var glad och  go' och kramades glatt till att börja med, slog plötsligt om och blev bråkigare och bråkigare mot sina kamrater.

Vi var absolut inte i någon fara alls - det här var helt internt, men ganska stökigt var det runt oss, och risken var ju att det skulle bli ännu oroligare och att någon skulle falla över oss.

Men jag är så imponerad!!
Vi hade två konduktörer, som genast ställde sig mitt i gången så att springet inte kunde fortsätta. En tredje konduktör kom snabbt och försökte lugna ner de stökigaste, gick sedan för att hämta en civilklädd kollega (på väg hem från jobbet kanske?) , så nu var de 4 stycken som gjorde sitt bästa för få styr på situationen och hålla isär killarna. Det lyckades de bra med! Det var bara en kille som gav sig iväg längre bak i tåget - men genast åtföljd av två konduktörer!

Då vi kom in på nästa station stod det poliser längs hela tågets längd och väntade på oss. 15-20 poliser med två hundar. Bakom dem stod alla som ville stiga på tåget. Bara två dörrar öppnades för avstigande, och konduktörerna pekade ut de som varit stökiga, de togs åt sidan och ett par stycken togs därifrån i sällskap med två poliser vardera.

Den "glade och go'e" killen - tyvärr blev han gripen för sexuellt ofredande, utöver bråkandet. När han stack iväg till andra änden av tåget hade han genast försökt förföra en ung tjej - som omedelbart polisanmälde honom! Bra gjort.

Tåget blev bara 5 minuter försenat ... Oerhört välordnat och bra jobbat  av konduktörer och poliser!


Inga kommentarer: