söndag 13 november 2016

Novembersöndag

    
     
Som kom med sol, och vackra moln (igen). De flesta löven har blåst ner från träden, men lite orange hittade jag ändå, när jag gick längs cykelvägen. Ibland får jag för mig att himlen har växt - den ser så otroligt stor ut!

Jag har alltså varit ute en stund idag igen. Hostande, förstås. Jag började med att köpa lite frukt, fortsatte till Jysk där jag klagade på min helt nya madrass som redan har en grop i sig (!) och så gick jag cykelvägen fram mot den stora hantverksmässan vi hade i helgen. Det var där jag och Den Stickande Blekingskan deltog i fjol. Det gjorde vi inte i år - det bestämdes ganska omgående att det skulle bli en engångsföreteelse.

Jag hade ju inte tänkt handla något - hantverk har jag ju själv så det räcker - men jag klarade mig inte!Ett par örhängen av återvunnet silver, en sorts öronskydd/hår-uppiffare i ekologisk bambu, 4 jättevackra flaskor med en helt lokal äppelglögg (utan alkohol) och en liten julklapp. Eller födelsedagspresent. Som förstås är hemlig.

*
Ett par örhängen av återvunnet silver, en sorts öronskydd/hår-uppiffare i ekologisk bambu, 4 jättevackra flaskor med en helt lokal äppelglögg (utan alkohol) och en liten julklapp. Eller födelsedagspresent. Som förstås är hemlig.

På vägen hem stannade jag till på husets pizzeria och hämtade med mig en söndagspizza :). Jag var nämligen både utsvulten (trots alla smakprover jag bjudits på) och väldigt trött! Det var väldigt skönt att ha middagen var färdig när jag hostat mig upp för alla tre trapporna. Och nu är jag väldigt rund om magen ...

Det blev lite roligt på Jysk, förresten, när jag skulle klaga. Jag hade försökt fotografera den nedlegade gropen i madrassen från olika vinklar för att kunna visa dem. Det gick inte jättebra, kan jag säga, men 10 gånger bättre än de där "strecken" i tvättstället jag försökte fånga på bild häromdagen.

När jag fick prata med rätt person efter en stund, så menade hon att de fick titta på den ordentligt, men hon höll med om att det fanns en grop i madrassen.

Expedit: Du får komma in med den, så ska vi beställa en ny till dig.
Jag: Det kan jag ju inte, jag måste ju behålla den tills jag har en ny madrass!
Expedit: Jahaa ... Du tänker så ...
Jag: Ja, (med skratt i rösten), jag måste ju ha något att sova på :). Madrassen är en beställningsvara och förra gången tog det nästan 3 veckor innan den kom till butiken. Det blir hårt att sova!
Expedit: Jaha, jag förstår ... Men vi kan faktiskt ha den hemma, då kan det ju ordna sig.
Jag: Det kan det kanske. Men det är en stor och tung madrass, så jag hoppas jag kan få lite hjälp med bytet.

De hade 1 styck på lagret. Så nu ska jag gå ner med min 140x200 madrass i nästa vecka (troligen per cykel, eller deras lastkärra) och få en ny madrass. Jag försökte byta till en madrass i ännu bättre kvalitet (än vad denna BORDE  ha varit till det priset), men den fanns inte i 140 cm bredd.
                              
Till sist - lite mera november-himmel :). 






Inga kommentarer: