torsdag 4 april 2019

Smulan-nytt

Några förändringar har ju hunnit ske här på ön sedan jag åkte hem till Sverige i oktober. Så en högst selektiv nyhetssammanfattning kommer här :) Lite bristfällig, dessutom - jag har ju inte varit utanför dörren särskilt mycket!

Idag har det varit begravning (fast jag vet inte om den skedde här på Smulan) av öns hamnpolis, N. Han trillade bara ihop förra veckan och dog. Av en massiv hjärtinfarkt, bara 46 år gammal.

Det föddes ett nytt litet bagarbarnbarn i höstas, det tror jag att jag berättade då, men inte förrän nu har jag lyckats få reda på att det är en pojke, "bebbe" kallad eftersom han är odöpt ännu.

Det arbetas för fullt nere på strandvägen! För några år sedan lade man snygg betongsten inne i byarna, och nu ser det ut som att hela strandvägen kommer att få likadan beläggning, även mellan byarna. Det kommer att se väldigt fint ut! Just nu är större delen av vägen avstängd och all trafik går på Mellanvägen. Jättebra för min del - bussen som jag släpade upp mig och mina väskor på tvingades alltså köra precis förbi mitt hus :). Så jag bad att bli avsläppt där, och det blev jag, med snuva och halsont och allt! (sedan hade jag dessutom turen att när jag precis skulle börja släpa upp 20-kilosväskan för trapporna - då passerade Äldste Hyresvärdsson i bilen. Han stannade, backade, och bar upp min väska åt mig. Då var jag glad :)



En överraskning hittade jag för någon dag sedan - sådan beläggning har man också lagt i hela den smala gränden som går mellan lilla supermarketen och strandvägen, även kallad genvägen :). Plötsligt ser den inte lika smal ut längre! Och inte en enda grop ... Den var ganska farlig på sina ställen! Ingen bild, men det kommer.

Den största förändringen är förstås vår nya kaj här i byn. Det ryktas allt möjligt, ibland presenterat som dagens sanning. Det ska således byggas ny kiosk till biljettförsäljaren. Det ska byggas nya sittbänkar med tak över, som skydd för solen istället för de gamla som rivits. Eller så ska det inte byggas nya bänkar ...

Svävarna ska flytta över från Stora Grannbyn till vår by, och hamnen där ska bli en ren fritidshamn. Det ska ske nu. Eller kanske nästa år. Eller inte alls.

Nu är jag ganska frisk i alla fall, även om jag inte har något varmvatten ännu ... Så jag kan nog lyssna mig till lite mera skvaller efterhand :) Jag gick faktiskt på promenad till Stora Grannbyn i eftermiddags, så skönt det var att röra på sig!

Inga kommentarer: