söndag 7 oktober 2018

Familjenytt från Smulan

Bröllop med förhinder
I går kväll vigdes sjösidans ägarpar i byns kyrka. Fyrverkerier och ett festande till dånande musik hördes en stor del av natten!
De var säkert glada att bröllopet blev av den här gången - de skulle nämligen ha gift sig förra lördagen! Det var samma dag som stormen "Zorba" härjade som värst. På kajen inne i Stora Hamnstaden stod cateringfirman med all maten, tillsammans med en god del av gästerna. Längre än så kom de inte då alla båtar var inställda! Bröllopsfesten skulle gå av stapeln på parets strandbar - där blåste en stor rosentamarisk ner, regn och blåst och en hel del saltvatten bara vräkte in över baren.
Men igår sken solen, det var varmt och jag är säker på att det blev en härlig kväll :). Det lät så från min lägenhet i alla fall :).

Födda
Ingen nyhet, precis, men 30 augusti föddes ett nytt litet bagarbarn här i byn. Könet har jag inte lyckats få fram, mormor och morfar pratade i mun på varandra. Men allt hade gått bra och den nyblivna modern tillbringar nu de sedvanliga 40 dagarna i hemmet med sin bebba (flicka) eller bebbe (pojke) innan hon välsignas i kyrkan och kan börja röra sig ute igen.

Döda
Någon gång under våren dog den gamle mannen som bodde en bit bort inåt byn. Jag har sett honom i alla år, han kom alltid gående tillsammans med sin hund. Långsammare och långsammare för varje år, efterhand som de åldrades. Han hade problem med alkoholen, tyvärr, och såg för det mesta ganska "sjavig" ut. Någon gång per år fick han nog hjälp att bli klippt och rakad och fick lite nya kläder - då såg han riktigt bra ut ett tag!
Hans trogna hund dog strax efter honom, fick jag höra.

Inga kommentarer: